top of page

TM concept30

cim
01
06
10
05
12
11
16
04
03
02
15
14
13
TMC_7505
TMC_7241
TMC_7557
TMC_7292
TMC_7387
TMC_7416
TMC_7303
TMC_7272
TMCARS vehicle design studio has presented the TM concept30 design study in 2012 to commemorate the 30th anniversary of the presentation of the BMW E30 series. The study shows the modern form of the original design, and according to the plans envisioned the design could be produced as a bodykit with which any e30 coupe could be converted to a TM concept30.
 
Design
As a design concept it reaches back to the BMW e30 becuse this car has a really good reputation even today, and many are still in use not only on roads but in different racing championships.For the design the major task was to keep the original character of the e30 but make it an up-to-date car. Besides it is a study also on how BMW design could have evolved if they hadn't changed to 'flame surfacing' and the following evolution of the concave-convex styling of the cars. In fact, the TM concept30 follows the traditional 'german' school, where the lines are more logical and clearer. This can be seen all over the body, which has kept the three main character lines of the original e30: the shoulder line which runs from the headlamps along the sides to the taillamps. The line on the lower side of the body which connects the front intakes with the exhaust outlets, and the body wideline inbetween, which shapes the front and the rear bumpers, and runs along the sides as a fine edge.The TM concept30 features some clearly modern elements such as the enlarged front bumper intake or the restyled headlamps, where the classical two rounded DRL lights have been reshaped to two intersecting trapeziod LED stripes.As mentioned before, the whole design is aimed to create a modern version of the e30 and to create a 'modern classic' with out-of-todays trends styling.
Parts
The full bodykit consist of 12 main panels:
- front bumper
- hood
- front fenders
- doorpanels
- sills
- rear fenders
- rear bumper
- trunk lid
- roof spoiler (optional)
 
Most of the panels are simply bolt on to the factory point just as the original body panels, while for some panels it is necessary to cement or bolt them onto the original bodypanels (door panels, rear fenders ). A precise fit is guaranteed here as well as the inner surface of the bodykit panels are the exact negative copies of the original body surface.
 
Lights
The lights set shown on the above pictures is not included in the bodykit. The full lights set can be ordered separately from the seller. All lights are german made Hella modules, which are E-marked.
The basic lights-set consists:
- Bi-Halogen main lights*
- front indicators
- front position lights
- rear position+brake lights
- rear indicators
- 3rd brake lights
- reversing light
- rear foglamp
- rear reflectors
- LED trapezoid light modules
   (Non-homologated lights, on-road use prohibited!)
 
* On request other types of main lights are available also (Bi-Xenon, Bi-LED)
 
Pricing
For pricing and shipping information please contact us or our sales partner A-Z Performance.
 

 

 

 

A TMCARS járműtervező stúdió 2012-ben készítette el a TM concept30 tanulmányt, tisztelegve ezzel a BMW e30-as típus bemutatásának 30 éves évfordulója előtt. A tanulmány modern formában mutatja meg az eredeti típus design-stílusát, továbbá a tervek alapján a megálmodott karosszéria egy bodykitként is elképzelhető, amellyel bármely e30 kupé tualjdonosa átalakíthatja autóját a TM concept30 formájára.
 
Formaterv
Formatervezési szempontból a tanulmány a BMW e30 kupé formatervéhez nyúl vissza, mivel ennek a típusnak ma is igen jó híre van, illetve nagyon sokan a mai napig használják ezeket az autókat a hétköznapokban, vagy különböző versenysorozatokban.A tervezés során a legfontosabb célkitűzés az volt, hogy az eredeti e30-as karakterét megőrizve készüljön egy modern, soprtos kupé. Emellett ez a tanulmány arra is jó példa, hogy merrefelé fejlődhetett volna a BMW design ha nem történt volna meg a radikális szemléletváltás a konvex-konkáv felületek alkalmazása irányába. Tulajdonképpen a TM concept30 a hagyományos "német" formatervezési irányelveket követi, ahol minden vonalnak percíz helye van, így az összkép letisztult és logikus. Ez mindenhol tettenérhető a karosszérián: a váll-vonal, amely végighúzódik az autó oldalán, és összeköti az első és a hátsó lámpákat. Az autó alsó felén futó vonal, amely az első légbeömlőtől fut egészen a kipufogókig, illetve a középső él, amely az első lökhárítón indul, az oldallemezen egy finom élként jelenik meg, majd a hátsó lökhárítón végződik. A klasszikus stílusjegyek mellett néhány tisztán modern elem is helyet kapott a koncepción, mint például a nagyobb légbeömlő az első lökhárítón, vagy az áttervezett első fényszórók, ahol a klasszikus kerek helyzetjelző fénycsíkokat egymásba metsző trapéz LED-sorok váltották fel.Az egész koncepció az eredeti e30 "modern klasszikus"-ként történő újrafogalmazását valósítja meg, a mai trendektől eltérő stílusban.
Elemek
A teljes bodykit 12 fő elemből áll:
- első lökhárító
- motorháztető
- első sárvédők
- ajtópanelek
- küszöbök
- hátsó sárvédők
- hátsó lökhárító
- csomagtérajtó
- tetőszárny (opcionális)
 
A legtöbb elem a gyári elemek helyére, a gyárival megegyező módon kerül rögzítésre, néhány elemnél szükséges ragasztás, vagy csavarkötés kialakítása az eredeti karosszériára felhelyezve az elemet (ajtópanelek, hátsó sárvédők). A precíz illeszkedés itt is garantált, mivel a bodykit elemeinek belső fele a gyári karosszéria felületére pontosan illeszkedő negatív felületként lett kialakítva.
​Lámpák
A fenti képeken látható lámpa-egységek nem részei a bodykitnek, a teljes lámpa-csomag külön megrendelhető a forgalmazótól. A lámpa csomag minden eleme német Hella gyártmány, amelyek rendelkeznek E minősítéssel.
Az alap lámpa-csomag tartalma:
- Bi-Halogén főfényszórók*
- első indexek
- első helyzetjelzők
- hátsó helyzetjelzők+féklámpák
- hátsó indexek
- harmadik féklámpa
- tolatólámpa
- hátsó ködlámpa
- hátsó fényvisszaverők
- LED trapéz fénycsík modulok
   (Nem homológ lámpatestek, közúton nem használhatók!)
 
* Igény esetén, külön ajánlat alapján más típusú főfényszórók is rendelhetőek (Bi-Xenon, Bi-LED)
 
Árak
Árakról, és a szálítási díjakról, kérjük érdeklődjön nálunk, vagy viszonteladó partnerünknél, az                   A-Z Performance oldalon!
 
bottom of page